instagram
instagram

Instagram: Σας άφησαν στο “διαβάστηκε“; Έρχεται επιλογή που θα λύσει το θέμα για όλες τις πλευρές

Το Instagram δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό στα DMs

Σας έχουν αφήσει στο “διαβάστηκε” και ακόμη αναρωτιέστε το γιατί; Από τότε που εισήρθε αυτό το χαρακτηριστικό στο Instagram και το Messenger έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αιτία τσακωμών, μέχρι και αμέτρητων memes, ιδίως όταν πρόκειται για περιπτώσεις φλερτ μέσω των social media. Λίγο πολύ όλοι το έχετε ζήσει ανεξαρτήτως κατάστασης, καθώς το “seen” ή “διαβάστηκε” σε ένα μήνυμα ερμηνεύεται από μόνο του ως μια απάντηση στον μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων και τους άγραφους κανόνες τους.

Τώρα, το Instagram φαίνεται να προσπαθεί να δώσει μία λύση που ίσως και να αποδειχθεί χειρότερη για αυτούς που είχαν συνηθίσει στη λειτουργία αυτή. Συγκεκριμένα το Instagram μέσω των Broadcast Channels του CEO του, Adam Mosseri, και του CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα δίνει την επιλογή στους χρήστες να απενεργοποιούν το να φαίνεται αν διάβασαν το μήνυμα κάποιου άλλου χρήστη.

Πρόκειται για το λεγόμενο “read receipt” δηλαδή απόδειξη ότι το μήνυμα διαβάστηκε, το οποίο αυτόν τον καιρό το Instagram δοκιμάζει σε μια μερίδα χρηστών, δίνοντας την επιλογή να κλείσουν το εν λόγω χαρακτηριστικό, έτσι ώστε ο συνομιλητής να μην μπορεί να δει αν ο άλλος διάβασε ή όχι το μήνυμά του.

Μάλιστα, ο Zuckerberg και ο Mosseri μοιράστηκαν τις πρώτες φωτογραφίες από το εν λόγω χαρακτηριστικό, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Ο διακόπτης του “διαβάστηκε”, λοιπόν, είναι η πρόταση του Instagram για να δώσει μια λύση στο θέμα αυτό, ώστε κάποιοι να απαλλαγούν από το άγχος που προκαλεί αυτή η ένδειξη. Ακόμη αποτελεί και μια επιπλέον ανακούφιση για τους χρήστες που νιώθουν αναγκασμένοι να απαντήσουν εφόσον διάβασαν το μήνυμα και φάνηκε στον συνομιλητή, αλλά για διάφορους λόγους εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσαν να απαντήσουν.

Σε όσους θα εμφανιστεί ο διακόπτης του διαβάστηκε θα βρουν την επιλογή στις Ρυθμίσεις>Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια. Προς το παρόν όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα διατεθεί σε περισσότερο κόσμο ή και ευρέως σε όλους τους χρήστες του Instagram, ούτε και αν το ίδιο χαρακτηριστικό θα ισχύσει και για το Messenger.

ΠΗΓΗ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Newspolis.gr

FREE
VIEW